Auto wassen

Zelf auto wassen

Het liefst zien we onze auto iedere dag blinkend schoon en rijden we trots rond in de glimmende bolide. De werkelijkheid is dat de auto redelijk snel vies wordt. Het is sowieso goed om regelmatig de auto te wassen, maar vinden we dit al snel gedoe. En als we het doen nemen we meestal te weinig tijd ervoor, wat de kans op krassen sterk verhoogd. Hoe kun je het beste de auto wassen?

Auto wassen materiaal

Voordat je begint is het van groot belang om te zorgen voor de juiste middelen en materiaal. Een goede voorbereiding is het halve werk en voorkomt krassen.

Spons

De standaard spons voldoet niet. In de meeste sponsen hoopt het vuil zich op, wat voor krassen zal zorgen en van die ‘mooie’ ronde krassen zal zorgen. Wij raden een microfiber spons aan.

Washandschoen

Wij raden een washandschoen aan boven het gebruik van een microfiber spons. In dit geval dan ook een microfiber washandschoen. De microfiber is veel verfijnder van structuur. Het voordeel van een washandschoen is dat je meer gebruik kunt maken van de flexibiliteit en gevoeligheid van je hand.

Grote emmer

Het zal je wellicht verbazen, maar de ene emmer is de ander niet. Bij het wassen van de auto hoopt ook het vuil zich op in de emmer. Dit verhoogd het risico dat het vuil in de spons of zeem komt, waardoor je toch nog weer krassen kunt maken op de auto. Zorg voor een grote emmer van minimaal 10 liter zodat het vuil goed verdunt in de emmer. En zorg voor een Grid Guard. Dit is een soort rooster onderin de emmer zodat de spons of borstel niet in aanraking meer komt met het vuil onderin de emmer.

Autoshampoo

Niet iedere autoshampoo is een goede shampoo. Er zijn grote verschillen tussen de soorten shampoo. Bekende merken zijn Valma, TurtleWax, Commandant, Zymöl, Tectyl en HG. Wij zijn met name fan van TurtleWax autoshampoo. Deze is voor alle autolakken te gebruiken. Het geeft een mooi glanzend en streeploos resultaat.