Insecten en vogelpoep verwijderen

Volgens ons ergernis nummer 1 bij het mooi houden van de autolak, insecten of vliegen en vogelpoep. Beiden bevatten bepaalde zuren die, indien niet tijdig verwijderd worden, in de lak kunnen bijten en nagenoeg voor permanente schade aan de lak kunnen zorgen. Wat kun je hier tegen doen?

Insecten verwijderen van auto

Insecten en vliegen verwijderen van auto en voorruit.Zeker in de lente en de zomer kan de auto na een ritje behoorlijk onder de geplette insecten en vliegen zitten. En vooral als het een paar dagen droog blijft en in combinatie met een lekker zonnetje, koekt dit zich stevig vast een de auto. Als je dit met een nat doekje probeert te verwijderen is het resultaat zeer zeker krassen! Dit willen we natuurlijk niet.

Ook de auto door een wasstraat halen helpt hierbij meestal niet. Erger nog, doordat er vaak een waxlaag overheen gaat blijven de insecten of vliegen nog beter zitten.

Men zegt dat je gemiddeld elke 10 kilometer 2 insecten erbij hebt op je motorkap en/of voorruit. Wij durven te zeggen dat dit in de zomer zeer zeker meer is. Kortom regelmatig onderhoud van de autolak en voorruit is van groot belang in de zomer. Op diverse websites zien we allerlei tips van schoonmaak azijn tot gaasnetjes, veel van deze tips leiden meestal tot extra schade. Wij raden specialistische producten aan. Deze hebben bewezen resultaat opgeleverd.

Hieronder een overzicht van diverse producten:

  • HG Insectenverwijderaar
  • Turtle Wax Perfect Finish Insect Remover
  • Valma Insectfree

Vogelpoep verwijderen van auto

Vogelpoep verwijderen van autoHet verwijderen van vogelpoep op de auto kent de zelfde uitdaging als voor insecten en vliegen. Vogelpoep kan echter schadelijker zijn, omdat het meer zuren bevat. Het is altijd aan te raden om zo snel mogelijk dat de vogelpoep is geconstateerd om het met voldoende water nat te maken, zodat het los weekt en vervolgens met een zachte spons en schuim het te verwijderen.

Lakschade door vogelpoepZit de vogelpoep al langere tijd op de auto, plaats dan bijvoorbeeld een vochtige doek op de plek voor ongeveer 10 minuten. Demp vervolgens met een andere doek langzaam de plek schoon. Gaan niet poetsen of wrijven, want dat vergroot de kans op krassen.

Als de vogelpoep langer op de auto blijft zitten zul je snel merken dat het doffe plekken achterlaat in de lak. Je zult dan de autolak moeten gaan bewerken met polijsten. Dit vergt wel meer ervaring en kennis van poetsenmiddelen en benodigdheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *